UGORJ A LAP TETEJÉRE
Slide 3 slide 2 Slide 1

Érdekes teszt következik. Alapvetően érdekes, hogy mit keres egy teszt itt a blogunkban… Pedig van rá magyarázat. Egy úszás közben is használható mp3 lejátszót teszteltünk. És a többes szám nem csak mellébeszélés. Ketten teszteltük a kis fehér szépséget. Edit, az úszóoktató, aki uszodába vitte, és Artúr a kütyübolond, aki futott vele. Jöjjön a szimultán teszt.


Edit:
Nos. Röviden csalódás.

Hosszabban pedig, a következőket tapasztaltam.

Kinézetre teljesen igényes, szép kis cucc, semmi extra csavar, semmi hivalkodás. Mondjuk nem is férne rá/bele semmi. Bár gondolom a kütyü őrültek ezt a mondatomat kiröhögik, mert számos olyan dolog van, amiről lövésem sincs, hogy létezik és netán egy ilyen mütyürbe is hasznos lehet és még bele is fér.

Artúr:
Kezdjük az elején. A Sony NWZ-W273 valóban igényesen néz ki, de ezt már megszoktuk a Sonytól. Sokkal jobban izgatja a kütyüfanatikust az, hogy milyen megoldások és persze kompromisszumok szükségesek ahhoz, hogy egy ilyen eszköz valóban használható legyen sportolás közben, akár még a víz alatt is. Én ugyan soha nem vágytam arra, hogy úszás közben zenét hallgassak, de mondjuk futás közben szeretem, ha szól valami a fülemben. Erre alapból a telefonomat szoktam használni, hiszen ha már ott fut rajta a tracker, akkor csak el kell indítani rajta a Spotify-t, vagy a letöltött zenéket, és már meg is vagyunk. Persze kell hozzá egy tok, amit karra lehet erősíteni, meg ugye ott a fülhallgató is, ami nélkül nem az igazi a dolog. És ez az egyik nagy hátrány. Sokáig keresgéltem olyan fülhallgatót, amelyik nem esik ki a fülemből, de még úgy, hogy megtaláltam sem voltam teljesen elégedett, hiszen a kábel iszonyatosan zavart futás közben. Ezzel a Sonyval ilyen gond nincs. Mélyen ül a fülben, mégis kényelmes, több féle füldugó jár hozzá, és maga az egység is ott csücsül rajta, így kábel sincs, ami zavarjon. A 4GB-os tárhely bőven elég arra, hogy elegendő mennyiségű zenét pakoljunk rá, a 8 órás lejátszási idő pedig az én futásteljesítményemet bőven lefedi. Mégsem tudok 100%-osan örülni ennek a Walkman-nek.

Edit:
Szóval itthon kiválogattam gondosan a zenéket, amiket szívesen fogok úszás közben hallhatni, rátöltöttem (nem haladta meg a képességeimet nő létemre), és megpróbáltam bekapcsolni egy tesztre. Na, ez bele tellett egy kis időbe, mert nem 2 mp-ig kell nyomni a bekapcsolót, hanem legalább 5-ig (szőke vagyok, na). De ezt is megugrottam 10 perc alatt. A fülhallgató kényelmes, nem nyomja a fülemet. Van hozzá külön víz alatti gumibigyó, amit ki kell cserélni, ha vízbe megy vele az ember. Azt hiszem itt kezdődnek a gondok. A gumibigyó vége le van zárva, hogy ne folyjon bele a víz.Ezáltal a hang nagy részét sem engedi át. Persze ezt csak az usziban tapasztaltam. Tulajdonképpen hallottam a zenét, csak halkan. Viszont én úgy szeretem, ha üvölt a fülembe valaki. :) Egy szó, mint száz, ha valakinek van hasznos tanácsa arra, hogy lehet-e valami opció a hangerőre, várom, mert nem csak futás közben szeretném használni ezt a remek kis szerkezetet…

 

Artúr:
A készülék dokkolója bolondbiztos. Egyrészt rárajzolták, hogy hogyan kell kapcsolni hozzá az eszközt, másrészt pedig fordítva nem is lehet. Ahogy a számítógéphez kapcsoljuk, azonnal elkezdi tölteni az akksit, és közben már pakolhatjuk is a zenéket a megszokott drag & drop módszerrel. Csak megfogod, és átrakod. Ennyi. A töltésről csak annyit, hogy a gyár szerint 3 percnyi töltéssel is már 1 órányi üzemidőt érhetünk el vele.Ez pedig nem mellékes, ha épp sportolás előtt jut eszünkbe, hogy fel kellene tölteni. Futás közben kiválóan működik, a hangminőség kifogástalan – legalábbis ebben a kategóriában – a kezelése is egyszerű, bár igényel némi előzetes megszokást. Én ugyan nem szoktam dalok között kapcsolgatni menet közben, de erre is van lehetőség, sőt van belehallgatás gomb is, amelyet használva pár másodperces részleteket hallhatok a dalból. Amelyik tetszik, annál megállok, és hallgatom. Összességében tetszik, de továbbra is inkább egy vezeték nélküli fülhallgatót használnék futáshoz, amit a telefonommal kötök össze, hiszen az a tracker miatt így is ott van velem.

Ez volt tehát a szimultán teszt, egy dologgal vagyunk már csak adósok, a készülék árával. A Sony NWZ-W273 25 ezer forint körüli áron lehet a miénk. Pár ezer forintos eltérések előfordulhatnak, boltja válogatja.

Cikkajánló

Senki sem kérdezte...

Nemesvári Edit

Senki sem kérdezte, hogy mi a véleményem a...

Vízhez szoktatás, Level 1.

Nemesvári Edit

Néhány írásom már szólt arról, hogy milyen...

Egy tökéletes borús nyári nap = Simon siklik

Nemesvári Edit

Mit csinál egy borús nyári napon az úszóedző...

Vízhez szoktatás otthon - haladó szint

Nemesvári Edit

Már volt szó róla, de nem lehet eleget beszélni...

Nasi

Nemesvári Edit

Az előző cikkem eléggé felkorbácsolta a...