UGORJ A LAP TETEJÉRE
Slide 3 slide 2 Slide 1

Az előző cikkekben a kisgyerekek hajmosása, és a nagy mumus, az úszószemüveg is szóba került. Most jöjjön egy példa arra, hogy egy valamivel nagyobb gyereknél hogyan kell kinézzen egy hajmosásnak a zuhany alatt.

Februárban már kitettem egy videót ide arról, hogy hogyan lehet elkezdeni a vízhez szoktatást a nagyobb gyerekeknél. A cikkben látható videóban a lányom mosott hajat fürdőkádban. Most elérkezett az idő, hogy megmutassam, hogy fél év alatt simán el lehet jutni addig, hogy a gyerek lazán beáll a zuhany alá, és ott mos hajat. Miért fontos ez? azért, mert a zuhany alatt folyamatosan folyik a víz az arcába, nem ő kontrollálja a víz mennyiségét. Viszont mégsem ijed meg, nem menekül ki, hanem nyugodt marad, és mossa a haját. Nekünk úszóedzőknek ez az állapot már ideális a valódi oktatás megkezdéséhez.

Amikor nem kell a félelmekkel foglalkozni (vizes lesz az arcom, víz megy a szemembe, és hasonlók), akkor kezdődik el a valódi munka a medencében. Ez a magabiztosság, félelemmentesség szükséges ahhoz, hogy a gyerek is kizárólag az edzőre, oktatóra tudjon figyelni, és ne torpanjon meg, ha vízbe kell tenni az arcát. Mert ugye ez elkerülhetetlen az úszásoktatás közben. Ha idáig eljutunk otthon, akkor rengeteg pénzt tudunk spórolni (nem a tandíj áráért fog vízhez szokni a gyerek), sőt, akár kudarcélményektől is meg tudjuk óvni a kölyköt, ami az oktatás első heteiben, hónapjaiban rendkívül fontos. Elég ugyanis egy rossz élmény, és hetek munkája mehet kárba. Az már csak egy kis plusz, hogy az edzőt sem kergeti a gyerek őrületbe :).

Íme tehát a cikk elején említett videó, amiben az 5 éves lányom mutatja be, hogy nagyjából milyen az ideális kapcsolat a vízzel akkor, amikor egy gyerek készen áll az oktatásra. Jó gyakorlást!

 

Cikkajánló

Vízhez szoktatás, Level 1.

Nemesvári Edit

Néhány írásom már szólt arról, hogy milyen...

Versenyzés

Nemesvári Edit

Aktuális a téma most, az úszó VB idején. Minden...

Kamilla (már majdnem) úszik

Nemesvári Edit

Hatalmas öröm az, amikor az ember először látja...

Egy tökéletes borús nyári nap = Simon siklik

Nemesvári Edit

Mit csinál egy borús nyári napon az úszóedző...

Teszt: Sony NWZ-W273 vízálló mp3 lejátszó

Nemesvári Edit

Érdekes teszt következik. Alapvetően érdekes,...